domingo, 4 de diciembre de 2016

LA MARATÓ DE TV3

El dimecres 30 van venir a l'escola a explicar-nos que la 25ª edició de La Marató de TV3 estarà dedicada a l'ictus i a les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques.

L'ictus és una de les tres malalties més letals del món, amb el càncer i les malalties cardiovasculars. De fet, a Catalunya, és la primera causa de mort en dones i la tercera en els homes. I la que més discapacitat provoca.

També és una malaltia molt estesa: una de cada sis persones en tindrà un al llarg de la seva vida. I pot afectar tothom, també els nens i els joves, encara que a mesura que ens fem grans augmenten les probabilitats de tenir-ne un.

L'ictus passa quan s'altera bruscament la circulació de la sang al cervell, de manera que, en la majoria de casos, la sang no arriba a alguna part d'aquest òrgan.

Encara queda molt per investigar, per saber com es poden curar tant l'ictus com les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. I és que, ara per ara, no sabem com es pot reparar la medul·la espinal ni tenim eines per recuperar del tot un cervell que ha tingut una lesió greu, a sigui per un accident o per un ictus. Per això cal continuar investigant per trobar tractaments efectius que millorin la qualitat i l'esperança de vida d'aquestes persones.

Per continuar avançant en la recerca, La Marató ens espera!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.